Blandt tosser og fundamentalister

af Jens Laursen-Schmidt

Blandt tosser og fundamentalister

Gennem Mathias’ øjne og hans åbenhjertige og umiddelbare kommentarer på livet, følger vi med i hans og Kamals turbulente 2019. De to er karrierelæger fra hospitalet i Holstebro.

Vi følger dem gennem et år hvor de går fra par til ægtepar, fra DINKS – Double Income No Kids – til børnefamilie. Et år hvor fundamentalister prøver at styre deres og andres verden. Et år hvor deres forhold sættes på prøve af andre mænd, af andre opfattelser af hvad der er rigtigt og forkert og af et par dramatiske dødsfald.

Det er en fortælling om op- og nedture, men også en fortælling om hvordan hverdagen, med dens opvask, dens vildtvoksende have og skiftende vagter, skal passes ind i en verden omkring dem i forandring. En forandring de forholder sig aktivt til.

Det er fortællingen om, hvordan fokus flyttes fra den nyeste viden om næseoperationer til hvordan man bedst skifter ble på en rasteplads ved Viborg.

Det er historien om hvordan to mænd skal bygge bro over kultur- og værdiforskelle, ikke bare mellem Iran og Danmark, men også mellem by og land. En historie om hvordan de skal etablere en fælles forståelse af hvad man ”må” og ikke ”må” i et forhold, altså finde en forståelse for hvornår sex bare er sex, og hvornår det ødelægger et forhold.

Sidst men ikke mindst, skal de skabe en forståelse for hvordan man i Danmarks bibelbælte lever uden religion, men med stærke værdier.

Og ja, de er begge i 30’erne, så ja de har sex.

Advertisement