Guernsey litterære kartoffeltærteklub


Guernsey litterære kartoffeltærteklub af Mary Ann Schaffer

Året er 1946. Livet er så småt begyndt at vende tilbage til det normale efter krigen, og for London-forfatteren Juliet Ashton indebærer det at hun må tænke på sit næste bogprojekt.

Da hun modtager et brev fra en mand ved navn Dawsey Adams fra den lille ø Guernsey i Den Engelske Kanal, åbner en ny verden sig for hende.

Adams ønsker først og fremmest Juliets hjælp til at finde adressen på en god boghandler i London, men han beretter også om menneskene og livet på Guernsey under tyskernes mangeårige besættelse af den isolerede ø.

Adams fortæller bl.a. om øens meget specielle læseklub, Guernseys Litterære Kartoffeltærteklub, som opstod ved en tilfældighed, men blev et skalkeskjul for beboerne til at mødes uden for tyskernes skarpe opsyn og dyrke fællesskabet ved hjælp af læsning, samtale og fantasifulde, men nøjsomme måltider.

Snart har Juliet indledt en brevveksling med flere af læseklubbens medlemmer, og alle har hver sin historie at fortælle og hver sin måde at gøre det på. Juliet fængsles af deres skæbner, og da hun beslutter

sig for at besøge sine nye venner, bliver det en rejse, som forandrer hendes liv.

Copyright © by The Trust Estate of Mary Ann Shaffer & Annie Barrows

Oversat af Annelise Schønnemann fra The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Fås på lydbog på dansk disse steder:

Læs bogen på engelsk

Er du mere til at læse bogen fås den på engelsk disse steder:

Advertisement