Mette Fruensgaard: Det er måske en form for eskapisme.

Mette Fruensgaard er forfatter til Sofias Portræt. Feelgoodbooks.dk har sat hende i den varme stol og udspurgt hende om hvad det er hun elsker ved feel-good genren?
Mette Fruensgaard. Foto: Jette Schrum

Hvad er dit forhold til feel-good bøger?

Jeg elsker feel-good. Især romantisk feel-good. Det er en perfekt måde at slappe af på. Jeg er uddannet jurist og har arbejdet mange år som leder, og feel-good er en perfekt måde at koble af efter at have beskæftiget sig med tunge og komplicerede emner hele dagen. Det er måske en form for eskapisme – jo mere travlt jeg har eller jo mere træt jeg i perioder har været af mit liv, jo flere feel-good bøger (og film) har jeg læst/set.

Jeg skriver det, jeg læser. Eller gerne vil læse. Nemlig kærlighedshistorier/intelligent feel-good.

Hvad er en feel-good bog for dig?

Det er en god historie, der ender godt. Hvor jeg bliver berørt af handlingen og hvor jeg får så meget at vide om karaktererne og deres tanker og bevæggrunde, at jeg kan identificere mig med eller føle jeg kender dem. Og den må meget gerne få mig til at grine.

Hvad er den seneste bog du har læst, som du vil anbefale i feel-good genren?

Pyh, den var svær. De seneste bøger, jeg har læst, kan jeg faktisk slet ikke huske, men Mhari McFarlanes Hvis bare du var min er vist en af de bedste, jeg har læst for nyligt.

Mette anbefaler Hvis bare du var min af Mhairi McFarlane
Mette er imponeret over L. Sherman som udgiver romance

Hvem er dine yndlingsforfattere?

Når vi taler yndlingsforfattere, er det faktisk ikke feel-good – jeg er nemlig virkelig begejstret for Paulo Coelho. Men Jane Austen kommer lige bagefter. Jeg synes det er fantastisk, at hendes bøger stadig holder. Og så er jeg ret imponeret af Ulrikka Bjerregaard (Ulrika skriver også under pseudonymet L. Sherman – red.) Det er helt utroligt, som hun kan ryste den ene bog efter den anden ud af ærmet.

Fortæl om din seneste bog, hvad handler den om?

Sofias Portræt handler om to personer, der falder for hinanden, men som støder ind i en række forhindringer (blandt andet i dem selv), der kan synes uoverstigelige. Den handler også om at gøre op med fortiden og følge sine drømme – selv om omkostningerne kan være store. Og tro på det.

Mette Fruensgaard

har skrevet Sofias Portræt.

Se mere om Mette her:

Hjemmeside: https://mettefruensgaard.com/https://mettefruensgaard.com/

Instagram: https://www.instagram.com/forfatter.fruensgaard/

Facebook: https://www.facebook.com/forfatter.fruensgaard

Foto: Jette Schrum

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: