Min top tre feel good bøger i 2022

Disse bøger er dem som jeg har læst i år, som har ramt mig og som jeg til enhver tid vil anbefale. De er hver især forskellige i deres udtryk. Eks. er Jul i Strandhuset varm og indbydende på trods af at hovedpersonen Lizzy er nedtrykt. Huset ved havet føles mere stram i udtrykket mens den langsomt afslører en stor hemmelighed, og Flappy Entertains er som en glas champagne, der får dig til at grine højlydt og have en fest.

Jeg synes de alle har noget på hjerte som rammer dybt, og jeg uddyber herunder hvad jeg kunne lide ved hver enkelt bog.

Jul i strandhuset af Veronica Henry

Jeg ved bare, at det bliver en bog, som får lov at bo hos mig og blive læst igen og igen. Jeg har sympati for karaktererne, og er vild med at hovedpersonen Lizzy står midt i livet, og at der bliver sat fokus på, hvor svært det kan være, at være kvinde på vej i overgangsalderen, med børn der flyver fra reden, og opdage at man måske har givet for meget til alle andre og glemt sig selv.

The mental load som der bliver snakket som meget om for tiden i medierne, er så fint beskrevet her. Udover det, så har den en hyggelig vibe, og er rar at læse.

Find Jul i Strandhuset på Saxo eller hos Plusbog eller Bog & Idé

Flappy Entertains af Santa Montefiore

Underholdende, varm, satirisk og specielt i lydbogsversionen, et univers man kan træde direkte ind i, af snobbede britisk overklasse, som man alligevel ikke kan lade være med at have sympati for, selv når de gør ting af umoralsk karakter.

Hvis du kan, så lyt til lydbogen, den er fabelagtigt indspillet! Bogen er desværre ikke oversat til dansk (endnu) men kan du læse/lytte engelsk, så skynd dig at bumpe den op på førstepladsen af din læseliste!

Jeg havde slet ikke forventet at historien ville handle om det den gjorde, da jeg gik i gang med den. Den er i min mening hylende sjov, og det var lige hvad jeg trængte til.

Find Flappy Entertains hos Saxo eller hos Plusbog

Huset ved Havet af Liz Fenwick

Tre generationer kvinder og hemmeligheder som endeligt ser dagens lys og bringer bringer forståelse mellem mormor, datter og barnebarn med sig.

Bogen føltes på en gang stillestående, og samtidigt kunne jeg ikke få nok af den. Det føltes sært at høre en historie med tråde til krigshistorie i Europa, når vi netop har krig i Europa nu, men på en måde var det også med til at gøre historien vedkommende. Den satte tanker i gang. Om hvem der ofrer hvad og hvorfor.

Selvom jeg godt kunne have tænkt mig mere kærlighedshistorie for den unge Lottie beskrevet, så er bogens fortælling blevet hængende hos mig, og derfor vil jeg anbefale den.

Vil dog anbefale at læse den, fremfor lydbogen. Det er en af de historier hvor der hele tiden bliver nævnt navne og stednavne, og som lytter kan man godt blive lidt forvirret. Så læs den som e-bog eller papirbog.

Find Huset ved havet hos Saxo, Bog & Idé eller hos Plusbog


Blogindlægget indeholder reklamelinks

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: