Jens Laursen-Schmidt: det er sgu fedt at se ens bog på biblioteket!

Jens Laursen-Schmidt er forfatter til LGBT romance-bogen Blandt Tosser og Fundamentalister. Feelgoodbøger har spurgt ham om hans forhold til feel-good bøger, og bedt ham diske op med sine egne yndlingsforfattere.

Hvad er dit forhold til feel-good bøger?

Underholdning! Men nogen gange kommer den der “Shit-jeg-gad-godt-være-ham-der-følelsen” eller “wow-hvor-kom-den-slutning-lige-fra-oplevelsen”. Men også inspiration, altså “Hvad gjorde han/hun for at opnå den effekt hos mig som læser?” Men samtidig er jeg også sådan anlagt, at jeg ikke vil læse noget der er noget jeg kan ikke sætte mig ind i – med andre ord vil jeg ikke kunne give mig hen i en roman med en kvindebedårer – jeg har ikke forudsætninger for at bedømme om det er korrekt/sandsynligt det der sker 🙂

Hvorfor skriver du LGBT Romance?

Som en udfordring til mig selv! Fordi jeg oplevede at jeg nød at læse dem selv, men nogle gange synes de kom for let henover noget, specielt hvis de var skrevet af kvinder – det “tekniske” blev for floromvundet.

Samtidig får jeg når jeg skriver tid til at reflektere over hvad jeg selv har oplevet – der et gran af realisme i det jeg skriver. Men det er også en virkelighedsflugt at beskrive et univers der er væsensforskelligt fra en hurtigt og travl forretningshverdag som projektleder i vindmøllebranchen.

Og så er der da også forfængelighed i det – det er sgu fedt at se ens bog på biblioteket!

Hvad er en feel-good bog for dig?

Det er en hvor handlingen ikke er så far-fetched at jeg ikke kan relatere til den. Dvs. jeg er til nutidige fortællinger i en art hverdags-verden. Der skal være mere til den end ”… og så får de hinanden i enden!” Der må gerne være vævet noget mere ind i historien; en krimi handling, et plot af en slags, en tragedie gør heller ikke noget. Selvom man ved det er en HEA (Happy Ever After) slutning, må det gerne være sådan undervejs at man når at overveje “Hvordan, fan, får han/hun det her vendt til at ende godt, Det kan han/hun da ikke?”. En cliffhanger gør bestemt ikke noget heller.

Hvad er den seneste bog du har læst, som du vil anbefale i feel-good genren?

Ingen regel uden undtagelser: “Red, White and Royal Blue” – den er bestemt ikke realistisk, men det er så komisk urealistisk, at den stadig er værd at læse, fordi der under det højtravende komiske, ligger et lag af rigtig gode personbeskrivelser og skæve historier. Jeg skraldgrinede ved poolen ved hotellet mens jeg læste den

Fås bl.a. på Saxo.com og Amazon

Hvem er dine yndlingsforfattere?

Romance: RJ Scott -hun har gode plots, men bliver nogen gange lidt for platonisk, og kan det der med at lave cliffhangers og serier der fænger.

Armistead Maupin, manden bag den ikoniske “Tales of The City.”

Mike Seabrook – fra sen 90’erne, men det var hans bøger der fik mig hooked – han kan det der med at få det “realistiske med ind i historien og kan få tvistet en slutning eksempelvis i “Conduct Unbecoming”.

Ikke Romance: Ingen over ingen ved siden af Wilbur Smith, Ian Rankin og Peter Robinson, de er ikke forfattere de er berettere – de skriver så man kan se det for sig som en tv-serie/en biograffilm

Fås hos Saxo.com og hos Amazon

Fortæl om din seneste bog, hvad handler den om?

Den foregår i mit hood (dvs. Vestjylland) – den handler om kulturmødet mellem religioner, og mellem fundamentalistisk religion og homoseksualitet. Den handler også om at gå fra at være to nygifte til at være “to mænd og en baby”. Hvordan bliver man “far” med fire timers varsel? Kan det gå? Hvad siger familien? Hvad siger omgivelserne?

Et tema i bogen er konflikten mellem sex og kærlighed – er udenomssex lig utroskab, eller skal der mere til? Der er også en stalker på spil.

Hovedpersonerne er to læger – så ja, det er – også – en lægeroman! En Iraner og en Dansk læge, den ene på flugt fra sin religion den anden noget mere nonchalant i sin tilgang til religion. (og nej, det er IKKE en muslimerne er de onde bog!) – vores iranske ven er katolik!

Det allerførste kapitel i bogen er faktisk inspireret af en af vores statsministres nytårstaler….. (cliffhanger).

Køb den danske udgave på:

Køb den engelske udgave på:


Jens Laursen-Schmidt

er forfatter til senest er en LGBT romance – den er kommet både i en engelsk og en dansk udgave. Har tidligere skrevet undervisningsbøger og en anden LGBT romance bog. Er pt. i gang med en krimi – hvor en af personerne fra min seneste bog vil “gæsteoptræde”.

Mere om Jens:

Hjemmeside: https://www.jensl-s.dk/

Facebook: www.facebook.com/forfatterjens

Foto: Jens Laursen-Schmidt.


Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: