L. Sherman: Det må gerne gå helt ind, så jeg kan mærke følelserne helt ud i lilletåen.

L. Sherman er navnet som Ulrika Bjerregaard har brugt til at publicere mere end 16 bøger under i kategorien Romance. Under sit eget navn skriver hun bøger til ungdoms- og børnepublikummet.

Hvad er dit forhold til feel-good bøger?

Min forkærlighed for feel-good bøger går mange, mange år tilbage, og jeg har altid læst dem. Da jeg i 1992-1993 var på udveksling i USA, læste jeg mig igennem min værtsmors bogreoler af feel-good bøger. Det var bl.a. Danielle Steele og Judith Krantz. Jeg er kæmpe fan af Mistrals Datter, som også blev filmatiseret som en miniserie. Genren var jo desværre ikke så velanset dengang, så jeg følte, at jeg skulle læse romance-bøgerne i smug, hvilket jeg gjorde, mens jeg kastede mig over andre genrer ved højlys dag. I dag læser jeg primært romance og fantasy med stolthed og velbehag.

Hvorfor skriver du romance?

Først og fremmest fordi jeg ikke kan lade være. Jeg har så mange historier i mig og har altid digtet dem. I folkeskolen skrev jeg meget og elskede dansk stil og senere engelsk stil, men jeg tillod mig aldrig at tænke, at jeg kunne blive forfatter. Jeg drømte i stedet for om at blive translatør. Når jeg skriver, forsvinder jeg ind i mine karakterers verden, deres komplikationer, dilemmaer, alt det de skal gå igennem for at udvikle sig som mennesker, inden de kan få en happy ending. Der er altid en lykkelig slutning i mine bøger. Samtidig kan jeg, når jeg skriver få flettet forskellige formål og temaer ind. Nogle kan være helt terapeutiske, men det er altid fiktion – det pure opspind – tilsat mine erfaringer.

Ulrikas nyeste bog for voksne er Bogens Triumf

Hvad er en feel-good bog for dig?

Jeg elsker, når jeg føler mine karakterer dybt, deres udfordringer, og alt det de skal gå igennem. Historien må gerne være dejlig romantisk og oplagt ift. at hovedpersonerne får hinanden til slut, men der må også gerne være mere på spil for dem. Det må gerne gå helt ind, så jeg kan mærke følelserne helt ud i lilletåen. Jeg kan lide, at hovedpersonerne er stærke og selvstændige, men samtidig elsker jeg, når hovedpersonerne kan give hinanden noget, som de manglede i deres liv, og at de pga. hinanden er mere forløste.

Uagtet at romance er spundet over samme skabelon, hvilket jo gør sig gældende for mange skabeloner, synes jeg altid, at jeg lærer noget nyt.

L. Sherman anbefaler Tessa Dares bøger

Hvad er den seneste bog du har læst, som du vil anbefale i feel-good genren?

Jeg læser primært på engelsk, men her i sommer har jeg læst nogle bøger, som er oversat bl.a. Tessa Dares (historisk romance): Et fristende væddemål, En uimodståelig udfordring, Et forførende tilbud.

Amy Daws (fodbold romance): Grib Mig og Grib Chancen

Melanie Harlow genlæste jeg, fordi de udkom på dansk: Kun dig, Kun ham og Kun Kærlighed

På engelsk har jeg bl.a. læst Lauren Blakelys nyeste to bøger, og der er kommet en tredje til serien her i august: Scoring with him, Winning with him og All in with him.

 Hvem er dine yndlingsforfattere?

Elle Kennedy, Sarina Bowen, Tessa Dare, Diana Gabaldon, Deborah Harkness, Julia Quinn, Amy Daws, Melanie Harlow, Kennedy Fox, Jojo Moyes, Colleen Hoover, Lisa Kleypas, Mhairi McFarlane, Samantha Young … Jeg har sikkert glemt flere, for der er mange 😉

Fortæl om din seneste bog, hvad handler den om?

Kærlighed & Bølgeskvulp

Det er en rigtig feel-good sommer-romance med kærlighed, hotte scener og forviklinger. Den handler om Benedicte, der sammen med sin mor driver mejeri i Nordjylland. Hun er en arbejdsom og praktisk kvinde. Der har ikke været tid til at stifte familie, rent faktisk har hun ikke haft længerevarende forhold. Mændene giver op, når de finder ud af, hvor lidt fritid hun har. Dog har hun mindet om en enkelt aften og nat for mange år siden, hvor hun blev betaget af Phillip, der var på ferie i Skagen med sine venner. Phillip er ejendomsmægler i København, men har netop købt hus i Skagen og startet filial på toppen af Danmark. Han pendler frem og tilbage mellem hovedstaden og Nordjylland. En dag bliver han draget af et skilt ud til vejen i den lille by, Aalbæk, tæt på Skagen. Det lokker med kaffe og kanelsnegle. I det lille, hyggelige mejeri fristes han af meget andet, og ejeren virker da også bekendt. Det går først op for ham, da han sidder i bilen, at det er hende fra den sommer, hvor han blev student. Benedicte og Phillip støder tilfældigt ind i hinanden. Selv om der er gået mange år, husker de stadig den nat, de delte ved stranden. Bogen er første i en serie fra toppen af Danmark i vandkanten. Vi får introduceret et farverigt persongalleri, der fortsætter i de næste bøger, og samtidig lærer vi lokalområdet at kende.


L. Sherman

Er forfatter til blandt andet den populære Fortabt i Aarhus serie.

Hendes nyeste udgivelse er Kærlighed & Bølgeskvulp og Bogens Triumf.

Mere om L. Sherman

Hjemmeside: www.writerlsherman.com

Facebook:

https://www.facebook.com/ulrika.bjerregaard.1

og

https://www.facebook.com/authorlshermanofficial

Instagram: https://www.instagram.com/writerlsherman/

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: