7 Romantiske bøger til din efterårsferie

Pumpkin spice latte eller en varm kop te i hånden, et stykke æblekage på tallerkenen, et blødt tæppe i skødet og en romantisk bog i hånden… lyder det ikke som den perfekte måde at tage en slapper på i efterårsferien?

Bærrene er røde på buskene og farverne er så småt begyndt at skifte på træernes blade, og lige om lidt er den her, efterårsferien. Hvordan du end nyder efteråret; med eller uden børn, på arbejde eller på ferie, så er en god bog den perfekte måde at slå over på afslapnings-mode.

Har du ikke tid til at sidde i timevis alene og læse, så tag lyttebøfferne på og kom i efterårsstemning mens du ordner vasketøjet, kører bilen, eller går en tur.

Jeg har fundet nogle titler frem, hvor det faldende løv danner baggrundsramme for romantikken, så bryg din varme drik og find dig til rette, for her er 7 forslag til at komme i skøn efterårsstemning.


Lisa Kleypas – Efterårets luner (på engelsk: It happened one autumn) som er nr. 2 i Wallflower-serien. Har du ikke læst nr. 1, så kan du nyde den først, selvom den ikke foregår om efteråret.

Andet bind i Wallflowers-serien, som følger fire unge kvinder, der slår sig sammen i jagten på passende ægtemænd i 1800-tallets aristokratiske London. Den smukke og dristige Lilian Bowman kan hurtigt mærke, at hendes frie amerikanske stil ikke falder i god jord til ballet ved hoffet. Og den, der bliver mest stødt, er den utålelige, snobbede Lort Marcus Westcliff, Londons mest eftertragtede aristokrat.


Anne Gracie – The autumn bride

Governess Abigail Chantry will do anything to save her sister and two dearest friends from destitution, even if it means breaking into an empty mansion in the hope of finding something to sell. Instead of treasures, though, she finds the owner, Lady Beatrice Davenham, bedridden and neglected. Appalled, Abby rousts Lady Beatrice’s predatory servants and—with Lady Beatrice’s eager cooperation—the four young ladies become her “nieces,” neatly eliminating the threat of disaster for all concerned!

It’s the perfect situation, until Lady Beatrice’s dashing and arrogant nephew, Max, Lord Davenham, returns from the Orient—and discovers an impostor running his household…

A romantic entanglement was never the plan for these stubborn, passionate opponents—but falling in love may be as inevitable as the falling of autumn leaves…  


Rosamunde Pilcher – September

The autumn leaves are beginning to fall just as Alexa arrives back to Scotland for the first time in years, looking forward to seeing her family at her grandmother’s birthday party. But then Pandora turns up. Pandora, the wild child who ran away many years ago. The one who might have had an affair with Alexa ‘ s father . . .nAs secrets come out and old wounds are laid bare, the family must come together in love and forgiveness – or risk being torn apart for ever.

Fås på engelsk her :

Fås på dansk som brugt bog her:


Robyn Carr – Harvest Moon

Return to Virgin River with the books that started it all… 

The recipe for happiness: making it up as you go along 

Rising sous-chef Kelly Matlock’s sudden collapse at work is a wake-up call. Disillusioned and burned out, she’s retreated to her sister Jillian’s house in Virgin River to rest and reevaluate. 

Puttering in Jill’s garden and cooking with her heirloom vegetables is wonderful, but Virgin River is a far cry from San Francisco. Kelly’s starting to feel a little too unmotivated…until she meets Lief Holbrook. The handsome widower looks more like a lumberjack than a sophisticated screenwriter—a combination Kelly finds irresistible. But less appealing is Lief’s rebellious stepdaughter, Courtney. She’s the reason they moved from LA, but Courtney’s finding plenty of trouble even in Virgin River. 

Kelly’s never fallen for a guy with such serious baggage, but some things are worth fighting for. Besides, a bratty teenager can’t be any worse than a histrionic chef…right?

Harvest Moon er en del af Virgin River-serien. Du kan se læserækkefølgen på forfatterens hjemmeside. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden eller i rækkefølge.


Christoffer Holst – Blå, blå efterårsbølger

Blå, blå efterårsbølger af Christoffer Holst er andet bind i den charmerende krimiserie om Cilla Storm. 

Efteråret er kommet, og Cilla Storm arbejder som kriminalreporter på en podcast. Hun bor midlertidigt sammen med sin bedste ven og drikker ofte vin sammen med Rosie, naboen fra Bullholmen. Men forholdet til den charmerende politibetjent Adam er fortsat uafklaret. Hvorfor har han så svært ved at beslutte sig?  

I det nye job får Cilla til opgave at undersøge, hvad der skete med societystjernen Laila Damm, som forsvandt sporløst i 1988. Sporene fører Cilla tilbage til Stockholms skærgård.  

Samtidig ankommer skuespiller Ella Svensson til Nordirland for at tage sig af sine forældres dødsbo. Der finder hun noget, der får hende til at vende tilbage til Sverige i en fart. 

På et koldt og blæsende Bullholmen krydses Cillas og Ellas veje, og de opdager snart øens mørke fortid. 


Marina Adair – The Café between Pumpkin and Pie (Moonbright, Maine Book 3)

In Moonbright, Maine, there’s a pumpkin on every porch, fresh brewed apple cider in every cup—and the sweetest sorcery in the air…

Before, after, and even during the excitement of the annual Halloween parade, gathering at the Corner Café is a beloved Moonbright tradition. Costumed revelers of all kinds come for the famous whoopie pies, the heartfelt hospitality, and the chance to hear the town’s spookiest stories and local legends whispered to the younger generation…
 
The most magically romantic legend of all promises that a Moonbright woman will marry the man she sees reflected in a mirror on Halloween. For three such singles, the crunch of fall leaves and the fragrance of fresh-baked pie sets the perfect stage for this most tantalizing trick—and most delightful treat—the genuine enchantment of true love.


Jenny Fagerlund – Et lille skridt på vejen

Nogle gange er man nødt til at rejse ud for at finde hjem. 

Stella arbejder som koordinator på et rejsebureau i Stockholm og trives i sit fredelige arbejde. Særligt fordi hendes privatliv ikke er specielt fredeligt. Hun er enlig mor, og hendes syvårige søn Felix har det ikke let i skolen. Han bliver holdt udenfor og får ofte skylden for konflikter. 

Da rejsebureauet bliver pålagt effektiviseringer og får en tur i konsulentmaskinen, er freden forbi. Stellas stilling ændres i omlægningerne af firmaet, og hvis hun ikke vil miste sit arbejde, er hun nødt til at sige ja til at rejse rundt og vurdere hoteller og oplevelser i Norden. Ikke nogen nem opgave for en enlig mor. En af hendes nye opgaver er at afprøve et nyt koncept på det nyrenoverede højfjeldshotel i Fröliden. 

Stellas første indskydelse er at sige nej tak til opgaven, men efter endnu en hændelse på skolen, der gør Felix ulykkelig, får hun nok. Sammen begiver de sig af sted mod fjeldet, for måske er denne rejse den mulighed og pause, de begge har brug for? 

Et lille skridt på vejen er en charmerende, varm og hyggelig feelgood-bog, som dufter af efterårsblade, modne bær og te på termokander.


Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: