Hyggehjørnet: Er det bedre at læse end at se tv? Og mine yndlingssnacks til læsestunder.

Her i hyggehjørnet vil Anja Carolina i dag fortælle om de ting, som hun har hygget sig med af bøger, tv, snacks og andet i maj. Du er velkommen til at lægge en kommentar og fortælle om hvad du har hygget med. Scroll helt ned i bunden til boksen hvor der står ‘skriv et svar’ – vi vil elske at høre fra dig.

Indlægget indeholder reklamelinks. Ved at bruge links fra siden støtter du vores arbejde med denne side, uden at det koster dig ekstra.

Anja Carolina

Skriver hjertevarme historier om heltinder der udvikler sig og møder kærligheden imens. Er stifter af feelgoodbooks.dk og kan ikke få nok af feel good historier.

Kære feel good-læser!

I denne måned har jeg faktisk ikke fået læst så mange bøger, på trods af at læselisten vokser med alle de lækre bøger, som vi finder til dig hver måned.

Jeg er dog i gang med Huset på hjørnet i Cockleberry Bay af Nicola May, og hvis ikke det var for en masse læseforhindringer i mit liv for tiden, så ville jeg allerede have ædt den søde historie. Men på denne måde holder den gode oplevelse så lidt længere. Hvilket er godt, for bogen er den første i en serie, og resten af serien udkommer først senere på året, og havde jeg hurtigt læst de første to, ville jeg nok have abstinenser efter mere nu.

Jeg læser den her lige nu, og jeg elsker den og glæder mig til resten af serien. Den fås bl.a. her.

Jeg elsker at sidde med en bog i hånden og mærke den ro som sænker sig i kroppen, men det er ikke altid, at der er tid eller hjernen er frisk nok, og så er lydbøger det, jeg mere og mere tyr til. Og det på trods af, at de fleste oplæsere irriterer mig, haha, men jeg skal spare dig for min brok over det i dag.

I stedet vil jeg tippe dig om den bog, som jeg er i gang med på lyd lige nu, nemlig den virkeligt gode Min verden vælter af Britt Bøg. Og det siger jeg ikke bare, fordi jeg personligt synes rigtigt godt om Britt, men fordi den er vidunderligt skrevet og dialogerne meget virkelighedstro.

Jeg lytter til Britts bog når jeg laver mad – den er skøn. Fås bla. her.

Er det bedre at læse end at se tv?

Apropos det med at læse bøger, så er jeg den seneste måneds tid stødt på et par forskellige memes på nettet, som alle siger noget med, at det er bedre og mere intelligent at læse end at se tv. De irriterer mig faktisk, for givet man bruger sin hjerne på en anden måde når man læser, end når man lytter og ser, men der er en tid og en plads til hvert et medie, og jeg ser ingen som synes at det er finere at læse en bog end at lytte til den. Så hvorfor kan man ikke se den visuelt og nyde det ligeså meget?

Feel good historier som vi ser på skærmen har nogle fordele, som jeg ikke synes man bør kimse ad:

Eksempelvis så kan man nogle gange ikke læse.

Man kan være for træt, have kognitive problemer pga. traumer eller stress eller noget tredje, eller man har bare brug for at koble af på den måde man gør når man ligger på sofaen foran fjerneren, hvilket føles anderledes end når man sidder med en god bog.

Eller man har ikke så lang tid som en bog tager, og det er bare hurtigere at se et afsnit af en serie, eller sætte tid af til en film.

Ydermere er der historier man måske aldrig ville have opdaget, hvis man rynkede på næsen over at se film og serier. Enten fordi man bare ikke lige blev præsenteret for den bog, som filmen/serien er lavet over, eller fordi man bare ikke ville vælge at læse den. Eller: en fabelagtig historie er skrevet til tv-mediet, og derfor slet ikke kan læses.

Jeg har eksempler på begge, som er noget jeg har nydt denne måned.

Jeg er i gang med at se tv-serien This Is Us på Primevideo.com (men den er vist også på Disney+) og den er helt igennem vidunderlig. Jeg kunne sagtens forestille mig den som en bogserie. Som en rigtig tyk familiesaga af den bedste slags. Jeg har aldrig nogen sinde set en tv-serie som denne. Det føles som en meget lang god film. Som er fuld af spændende fortællinger om karaktererne i den. Som er nede på jorden og samtidigt ekstraordinær. Og jeg er virkeligt glad for, at jeg har haft denne tv-serie til at slappe af med, efter en periode hvor jeg har været presset.

Jane Austen – eksemplet på hvordan historier kan leve videre gennem skærmen.

Et andet eksempel på et sted hvor jeg er glad for at vi kan konsumere historier via tv, er Jane Austens Pride & Prejudice (på dansk: Stolthed & Fordom). Hånden på hjertet, så ved jeg, at vi er mange, som ikke ville kende til Janes historier, hvis de ikke igen og igen blev filmatiseret. Og er det ikke fantastisk, at en forfatters værker kan leve så længe, fordi historien bliver genfortalt igen og igen, i et populært format som tv er? Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har set Pride & Prejudice – dog har jeg ikke fået set alle filmatiseringer eller fortolkninger, da der er ret mange, inkl. nyfortolkninger, fortsættelser osv.

Stolthed og fordom af Jane Austen. Fås bl.a. her.

Vi har et nedbrud på et kabel i vores område lige nu, så vores internet og tv er nede og har været det i nogle dage nu, så da jeg om aftenen skulle finde noget at slappe af til, fandt jeg den gode gamle Pride & Prejudice serie med Colin Firth frem på DVD. Og selvom jeg elsker Jane Austen, så har jeg aldrig læst hendes historier, og kommer nok heller ikke til det, da min læseliste konstant vokser med nye spændende bøger.

Jeg elsker disse versioner af Stolthed & Fordom: BBC-serien fra 1995 med Colin Firth og Jennifer Ehle, filmversionen fra 2005 med Keira Knightley, og Bride & Prejudice som er et spin på historien med Aishwarya Rai og Martin Henderson.

For mig komplimenterer de forskellige medier hinanden, og jeg synes at det er fantastisk, at vi har adgang til så mange måder at få fortalt gode historier på. Jeg kan sidde og chille med en god bog, når jeg har tid til det, og om aftenen når jeg er for træt til at læse, kan jeg slappe af med godt tv. Og når jeg skal ordne vasketøj eller lave aftensmad, kan jeg høre en god bog i hørebøfferne. Ren win-win, og jeg kan ikke se, hvorfor det ene skulle være bedre og finere end det andet. Men det er bare min mening.

En god historie bliver bare bedre med en god snack

Hvid te i koppen, og en mættende snackbar – mums!
Foto: Anja Carolina Christensen

Er du ikke enig? Det tror jeg vi er mange der er – det er jo nærmest så dybt forbundet at man skal købe snacks når man går i biografen, at de to ting ikke kan skilles ad. Og for mig er det bare ekstra hyggeligt at lave en god kop te, når jeg har planer om at sidde i hjørnet af sofaen og læse en times tid.

Jeg er stor fan af grøn og hvid te, da jeg simpelthen får hovedpine af sort te, hvilket jeg begræder, for der er intet bedre end en god stærk omgang chai te… Men til gengæld har jeg fundet en del nye favoritter som eksempelvis den dejligt blide hvide te fra The English Teashop.

Tricket til en god grøn og hvid te er, at bruge den rette temperatur og trækketid, så bliver det ikke bittert.

Jeg har vekslet mellem den og den lækre grønne te med kvæde, som Løgismose laver til Netto, og som jeg altid hamstrer når den er i butikken.

Løgismose grøn te med kvæde fås eksklusivt i Netto en gang imellem.
Foto: Anja Carolina Christensen

I Netto finder man også nogle gange en af mine yndlingsbarer, nemlig The Protein Kitchens ’grønne bar’ som jeg kalder den. Den blå er også god, og skal man være sikker på at have flere i skuffen, så kan man købe dem i pakker med flere ad gangen på deres hjemmeside.

Jeg har nydt dem sammen med teen og boglæsningen, eller tv-kigningen, og de er så lækre når de er friske. Lavet af få ingredienser, uden tilsat sukker og lækre bløde og chewy. De er også gode at have med i tasken som mellemmåltid, men jeg nyder mine som slik, når jeg skal guffe mens jeg læser.

Jeg håber at din maj måned har været fuld af gode feel good-historier og gode snacks. Fortæl mig gerne om dine favoritter, og hvad du tænker om læse vs. se tv debatten i kommentarfeltet herunder indlægget.

Kh

Anja Carolina

Få Hyggehjørnet, Månedens Anbefalinger og meget andet spændende i din indbakke – skriv dig op her.
Elsker du også at drikke noget varmt og snacke på noget sødt, når du læser en god bog? Et af de steder vi selv handler er hos teogkaffesalonen.dk
Advertisement

3 kommentarer til “Hyggehjørnet: Er det bedre at læse end at se tv? Og mine yndlingssnacks til læsestunder.

  1. Kære Anja
    Jeg er fuldstændig enig med dig her. Hvert medie til sin tid. Jeg både læser og lytter, men ikke mindst elsker jeg en god film eller en god serie. Det er bare historiefortælling på en anden måde. Der er ikke noget, der udelukker det ene fra det andet.
    Og så må jeg lige kommentere på Pride & Predujice (som jeg faktisk læste, før jeg så den første filmatisering), at for mig er 1995-udgaven den klart bedste (selvom jeg holder meget Keira Knightley) – har set den flere gange, og jeg gør det gerne en gang til. I øvrigt kan Emma ses på Netflix for tiden 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: