Hyggehjørnet: Når man ikke kan koncentrere sig om at læse

Anja Carolina fortæller om de ting, som hun i maj og juli har hygget sig med af bøger, tv, snacks og andet. Du er velkommen til at lægge en kommentar og fortælle om hvad du har hygget med. Scroll helt ned i bunden til boksen hvor der står skriv et svar – vi vil elske at høre fra dig.

De sidste par måneder har været en blanding af arbejde og lidt sommerferie, og vejret har da også været en underlig blanding på det seneste. Enten befinder man sig svedende i en hedebølge, eller frysende med varmetæppe i hvad der minder om efterår…

Så favoritdrikken har varieret fra en kop god varm te til kølende, læskende drikke.

En Pepsi Max er næsten ligeså fast inventar i kontoret, som computeren

Jeg er stadig stor fan af den hvide te i løsvægt fra The English Teashop som jeg talte om i sidste omgang af Hyggehjørnet, og jeg vedkender mig også at være noget nær afhængig af Pepsi Max, men på de allerledeste dage (ja, man må godt brokke sig over varmen og solen, når man ikke er bygget til den slags) så har min hjemmelavede melondrik været sagen. Eller Aqua d’Or Sparkles som er sukkerfri og et virkeligt nice alternativ til sodavand. De er nærmest som sodavand, og så alligevel ikke.

Hvis nu hedebølgen fortsætter, så vil jeg give dig opskriften på melondrik her:

Hjemmelavet og kølende vandmelondrik

Melondrik:

2-3 dl melon, jeg brugte vandmelon for det var hvad jeg havde

12 blade mynte fra haven (de var små, så er de store så kan du halvere mængden)

Lidt citronjuice eller lime, men ikke for meget!

½ – 1 L vand, alt efter om du vil fortynde drikken med danskvand bagefter

Sødning: Jeg har afprøvet stevia, men det giver en funky bismag, og kokossukker og Sukrinsirup. En blanding af de sidste to var bedst. Er du ikke sukkerfri kan du bare bruge honning eller sukker. Det er din egen smag der afgør hvor sød drikken skal være.

Det hele blendes, og kan som sagt blandes med lidt danskvand for at give det en boblende fornemmelse.

Hvad jeg har læst:

Jeg har ikke fået læst særligt meget skønlitteratur på det seneste. Jeg har svært ved at koncentrere mig, når hjernen er presset. Og den har været presset med at skrive på min egen bog og oversætte en roman, så at læse for fornøjelsens skyld, har der ikke været meget af.

Jeg kan ikke synke ned i historien, og så vælger jeg i stedet at bruge min læsetid på bøger om emner, der interesserer mig eller biografier.

Når jeg har det sådan, dur det heller ikke at høre lydbøger, mens jeg laver andre ting. Tværtimod er det vigtigt, at få ro på hjernen, det vil altså sige ikke at multitaske, men at være til stede i nuet. Når så fokus og indre ro er tilbage, så kan jeg sagtens høre lydbøger mens jeg laver mad og folder vasketøj. Men af den grund, er der kun en bog på min læseliste for tiden, og det er fortsættelsen til den bog jeg fortalte om sidste gang.

Det er nr. 2 i Cockleberry Bay serien, og det som er dejligt ved den er, at det er en historie, som er skrevet uden alt muligt overflødigt, og med dejligt korte kapitler, så det føles som en sejr lige at nuppe et kapitel inden sengetid.

Mød mig i Cockleberry Bay kan fås hos Saxo, Bog & Idé og mange flere steder.

Du kan finde mig foran TV’et…

Til gengæld har jeg slappet af på øverste etage med en masse vidunderlige serier og film. Sjovt nok er de nærmest alle baserede på bøger. Så hvis du til gengæld har hjernefokus nok i varmen til at læse, kan du snuppe bogudgaven i stedet.

Her kommer alle mine mange lækre anbefalinger til gode historier på skærmen (og som bøger).

Gammel kærlighed ruster aldrig

Det sidste brev fra din elsker er en film baseret på en bog af Jojo Moyes, og det bliver ikke mere feel-good end det her. Moyes er en mester til at ruske i følelserne. Jeg så den en regnfuld aften, med et blødt tæppe og stearinlys. Helt perfekt. Jeg så den på Netflix.

Vil du hellere læse bogen så kan den fås her

Ung kvinde finder sig selv i romantiske Italien

Love and gelato på Netflix er baseret på bogen af samme navn, som fås her.

Bogen fås hos Saxo.com og Bog & Idé

Hvis man lige kan se bort fra nogle lidt stereotype ting, som at italienere kører sindssygt i bil, så alle er ved at dø, og at heltinden bliver meget mere attraktiv af at tage sine briller af og tage højhælede på, så er det en rigtig skøn historie. Som en let anretning af italiensk gelato, glider den ned, så let som ingenting og efterlader en tilfreds følelse i maven. Jeg så den på Netflix.

Drama og kærlighed og 20’er kostumer

Hotel Portofino er også baseret på en bog, og jeg slugte den over et par eftermiddage, når jeg skulle slappe af efter arbejde. Fra bogens beskrivelse: Hotel Portofino er fortællingen om en britisk familie, der i de brølende tyvere åbner et overdådigt hotel på Italiens magiske riviera.

Du kan købe den vildt smukke bog hos Saxo.com og Bog & Idé

Der var noget Agatha Christie over historien og jeg håber så meget der kommer flere sæsoner. Jeg elsker et godt periodedrama, og 1920’erne gør sig altid godt på skærmen.

Jeg så serien på DR, men hvis du hellere vil læse bogen kan den fås her.

Jane Austen på en anden måde
Sanditon er den sidste uafsluttede roman fra Jane Austens hånd.

Sanditon kører på DR og kan ses online. Jeg synes sæson 1 var stærkest, man kan godt mærke at sæson 2 ikke læner sig op af noget Jane Austen har skrevet, men jeg hyggede mig alligevel helt fint med den.

Sanditon – tv-serien – er baseret på Jane Austens uafsluttede roman, som hun skrev det år hun døde. Skulle du have lyst til at læse den, er der rigeligt med bogudgaver.

Denne bog skulle være den, der følger tv-serien.

Kostumedrama fra manden der gav os Downton Abbey

The Gilded Age, skrevet af manden bag Downton Abbey, Julian Fellowes. Noget helt andet end Downton, så læg forventningerne om en Downton-følelse ved døren, og nyd TGA for dens egen vibe. Historisk set er vi længere tilbage end Downton, nemlig i 1880’erne og i New York, som er i rivende udvikling.

Er du til intriger, magtspil og store, flotte kjoler, så se med på HBO Max.

Anne Lister – Kvinden der var forud for sin tid

Gentleman Jack er en af de bedste serier jeg har set længe. Og der er ret mange gode serier, så det siger noget. Eneste problem er, når man har slugt alle afsnittene, at finde noget der minder om, for det kan man ikke. Den er unik, ligesom hovedpersonen Anne Lister var det.

Hun var en lesbisk entreprenant kvinde, i en tid hvor kvinder helst skulle sidde og se pæne ud og lave nogle børn. Og serien er baseret på hendes liv, som man først lærte om efter hendes død, da hendes dagbøger, som var skrevet i kode, blev fundet.

Gentleman Jack-bogen der hører til serien og som handler om Anne Lister kan fås her.

Jeg har set tv-serien på HBO Max.

Ungdom og store følelser

The Summer I Turned Pretty (Den sommer hvor alting ændrede sig) er som en god pose slik, hvor man ikke kan stoppe. Man æder det ene afsnit efter det andet, indtil posen er tom.

Bogen findes på Saxo.com og hos Bog & I

Ren feel-good uden at være sukkersød, da karaktererne også har rigtige ting at tumle med, men kernen er ungdomsforelskelse og at finde ud af det med store følelser og sex. Glæder mig så meget til der kommer en sæson 2.

Jeg har set den på Amazons primevideo.com

Serien er baseret på bogen som fås her.

Sommerens favoritsnack

Som altid vil jeg ikke snyde dig for min snackanbefaling, som i øvrigt går fint til alle de nævnte drikke, kolde såvel som varme. Jeg har simpelthen haft et crush på en af Barebells nyeste proteinbarer. Jeg tænker altid på proteinbarer som slik, men et sundere alternativ, og en proteinbar er altid et hit hos mig, da man kan tage den med på farten, evt. sammen med den bog man er i gang med at læse.

Men denne her bar! Den er som slik! Nu er det mange år siden jeg har bidt i en Mars-bar eller lignende, men med Caramel Choco føler jeg, at jeg som ellers er sukkerfri i min kost, får noget ligeså lækkert. Den er faktisk så populær at den har været udsolgt konstant, så det er ikke kun mig som er forelsket.

Jeg køber mine hos Muscle House hvor man kan købe dem enkeltvis, men også i kasser, hvilket godt kunne gå hen og blive lidt for fristende, så godt som den smager!

Så det var de sidste to måneders anbefalinger af snacks, drikkevarer, bøger og TV. Jeg håber du blev inspireret, og som altid er du mere end velkommen til at dele dine anbefalinger i kommentarfeltet længere nede.

Kh

Anja Carolina

Feelgoodbooks.dk bruger affiliatelinks, hvilket betyder at hvis du klikker og køber en vare, modtager feelgoodbooks et lille honorar. Ved at bruge links støtter du driften af siden, uden at det koster dig ekstra 🙂 Vi takker for støtten til at holde siden i live.

Advertisement

2 kommentarer til “Hyggehjørnet: Når man ikke kan koncentrere sig om at læse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: