Estrid Dyekjær: For mig er det faktisk en ret vigtig genre, fordi livet og hverdagen til tider kan være ret tung.

Estrid Dyekjær er forfatter til Kvotekvinde, som er første bog i en trilogi. Hendes andre bøger inkluderer To liv og Andres liv.

Hvad er dit forhold til feel-good bøger?

Jeg læser meget forskelligt, både for research og fordi jeg er nysgerrig på de store klassikere, men jeg slapper bedst af med feel-good. Nogle af de store klassikere er jo simpelthen så tunge, at det tager flere uger at lægge dem bag sig rent mentalt. Dér har jeg det meget bedre med feel-good, fordi jeg som regel får den her lidt muntre boblende følelse i maven når jeg nærmer mig slutningen. Generelt foretrækker jeg bøger, der både er realistiske, nutidige og har masser af humor. 

Hvorfor skriver du chick-lit/romance?

Jeg blev engang spurgt, hvilken bog jeg gerne ville skrive, hvis jeg en dag gik efter forfatterdrømmen. Mit svar var, at jeg gerne ville skrive noget vigtigt. Så kan man jo mene, at jeg er gået helt galt i byen med feel-good, men for mig er det faktisk en ret vigtig genre, fordi livet og hverdagen til tider kan være ret tung. Dér gør det mig glad, hvis jeg kan forsøde tilværelsen for nogen med mine historier. Mine to første romaner var i en lidt tungere ende og var også hårde at skrive, fordi der var så meget tungsind og smerte indblandet. Efterfølgende har jeg bare fået lyst til at skrive noget andet. Noget, der er lettere tilgængeligt og lettere at fordøje.

Hvad er en feel-good bog for dig?

Det er en bog som jeg sniger mig til at læse et kapitel mere i fordi jeg ikke kan lade være. En bog med masser af humor, varme og håb. Efterhånden vil jeg næsten hellere læse om nære venskaber end romantisk kærlighed, men begge dele kan nu godt være feel-good for mig. Dog skal sproget også være godt. Det er vigtigt, at mit læseflow ikke blliver afbrudt af meningsforstyrrende sprog og det sker jo desværre engang imellem med oversat litteratur.

Hvad er den seneste bog du har læst, som du vil anbefale i feel-good genren?

Jeg har læst ‘Et strejf af vanvid’ af Marianne Lapp. Der er faktisk to historier i den bog, og de er lidt anderledes, sådan lidt nogle små intense fortællinger, men de gav mig bare en rigtig god følelse i maven og jeg måtte straks skrive til forfatteren og spørge om der ikke kom mere fra samme skuffe. 

Fås på Saxo, Bog & Idé, Tales, Gucca og Plusbog

Hvem er dine yndlingsforfattere?

Da jeg i 2005 flyttede til Irland læste jeg en del af de lokale forfattere, og det har på en eller anden måde bidt sig fast, så jeg er meget glad for kvindelige irske forfattere, som Maeve Binchy og Marian Keyes. Jeg er også glad for at læse bøger af Joanna Trollope, blandt andet fordi jeg er vild med det engelske islæt i hendes romaner og så er der altid en god handling. 

Fås på Saxo, Bog & Idé, Tales, Gucca og Plusbog

Fortæl om din seneste bog, hvad handler den om?

Kvotekvinde er begyndelsen på en trilogi om Anja, der skal finde sig selv i en ny rolle, som er meget anderledes end det hun lige havde planlagt. Vi møder hende, da hun lige har opdaget, at hun er gravid, og det endda med en fyr som hun ikke længere har kontakt med. Samtidig havde hun en plan om noget karriereræs, som pludselig skal sættes på vågeblus og dét er jo ikke altid lige nemt. Der er en masse forviklinger og forelskelse undervejs, så man sidder hele tiden og håber på at det skal ende godt. Det gør det også, men der er jo både en to’er og en tre’er på vej, så hun kommer altså ikke helt i mål i første omgang. 

Estrid Dyekjær

er forfatter til Kvotekvinde, som er første bog i en trilogi. Hendes andre bøger inkluderer To liv og Andres liv.

Mere om Estrid:

Hjemmeside: http://estrid-dyekjaer.dk/

Instagram: https://www.instagram.com/estriddyekjaerforfatter/

Facebook: https://www.facebook.com/EstridDyekjaer

Foto: Céline M.


Advertisement

One thought on “Estrid Dyekjær: For mig er det faktisk en ret vigtig genre, fordi livet og hverdagen til tider kan være ret tung.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: