Anja Carolina Christensen: Jeg har altid har været superinteresseret i menneskelige relationer

Anja Carolina Christensen er forfatter til noveller og romaner på dansk og engelsk i den romantiske ende af feel-good genren. Hendes nyeste udgivelse er romanen Bright City Lights.

Hvad er dit forhold til feel-good bøger?

Jamen, jeg elsker dem jo, haha, hvilket er derfor jeg har lavet feelgoodbooks.dk

For mig er de en supervigtig del af livet, for verden kan være så barsk og byde på så mange udfordringer, at feel-goodbøgerne tjener håbets formål. De er som fyrtårne der står og viser menneskeheden vej. Husker os på alt det gode som livet byder på, og som vi mennesker kan give hinanden i kærlighedens navn.

Jeg har været draget af feel-good historier hele mit liv, og min lykke var gjort da jeg i starten af tyverne fik en britisk veninde, som også elskede dem. For det første var næsten alle feel-good bøger dengang på engelsk, eller også kostede de en bondegård for den danske oversættelse, i hvert fald i forhold til hvad de kostede i England. Så jeg hamstrede selv bøger med hjem når jeg var i London, men havde nu også denne vidunderlige kilde til flere bøger, i form af min engelske veninde, som ofte kom med en pose bøger, når hun var færdig med dem.

Vi læste feel-good bøger som en tømmermandsramt spiser pomfritter— hurtigt og mange ad gangen. Det gav næsten et kick når det var bytte-bøger dag, for hvilke skønne historier og forfattere som jeg måske ikke endnu kendte, ville jeg nu blive præsenteret for?

Hvorfor skriver du romance/chick-lit/women’s contemporary romance?

Jeg skriver i de subgenrer af feel-good fordi det er dem som jeg selv elsker at læse. Det er den måde jeg elsker at fortælle historier på. Jeg har altid har været superinteresseret i menneskelige relationer, og hvorfor vi er som vi er, både mod os selv og andre.

I øvrigt irriterer det mig at vi ikke har danske navne der dækker genren ordentligt. Det er enten bare skønlitteratur eller kærlighedsroman på dansk, og det kan jo dække over mange ting, som ikke nødvendigvis er feel-good!

Jeg kan godt lide som læser at gå efter en bestemt følelse i en bog, eks. hvis jeg lige har læst en historisk romance og er i humør til mere i samme stil, så ville det være dejligt hvis det var nemt at finde kategorien af lige præcis den type bøger.

Men jeg skriver historierne af samme årsag, som jeg elsker at læse dem: for at føle håb, kærlighed, og at alt er godt i verden.

Hvad er en feel-good bog for dig?

En bog som handler om kærlighedsfyldte relationer, om det så er venskabs-, familie- eller kærlighedsrelationer, og som altid har en lykkelig slutning. Hvis ikke den har det er det ikke en feel-good bog!

Den må gerne behandle livets tunge emner, og den må også godt få mig til at grine højlydt så min mand stikker hovedet ind ad døren og spørger hvad der er så sjovt.

En feel-good bog suger mig ind i en verden jeg har lyst til at bo i, og introducerer mig for karakterer jeg ville ønske jeg kendte i virkeligheden.

Når jeg er færdig med at læse den, føler jeg mig lettere om hjertet og har et positivt udsyn på livet.

En af Anja Carolinas yndlingsforfattere er Sophie Kinsella
Anja Carolina læser primært på engelsk, men nogle af Sophie Kinsellas bøger fås også på dansk, som denne her som Anja elsker.

Hvad er den seneste bog du har læst, som du vil anbefale i feel-good genren?

Den seneste bog som virkeligt gav mig den følelse af lykke og fred i kroppen, var Marian Keyes’ The Woman Who Stole My Life. Jeg er ikke en som læser bøger mere end en gang, medmindre de virkeligt kan noget, og den her, plus hendes Sushi For Begyndere, de er på listen af de få bøger som jeg gerne læser mere end en gang.

Jeg læser generelt på engelsk, og derfor skriver jeg også flere og flere af mine bøger på engelsk, og to andre bøger som jeg kan anbefale hvis man læser engelsk, er den lille frække novelle af Alessandra Torre som hedder Rolling The Dice. Alessandra er mester i at skrive fræk romance. Den anden er faktisk en serie, om end jeg må indrømme at jeg synes de første 5 bøger i den meget lange Gansett Island-serie er de bedste. Den første Maid For Love er nogle gange irriterende urealistisk, men alligevel bliver man fanget ind, fordi Marie Force har skrevet den historie med så meget passion og kærlighed.

Hvem er dine yndlingsforfattere?

Uha da, der er mange! Jeg har specielt en forkærlighed for irske og britiske forfatterinder, som virkeligt mestrer de her genrer indenfor feel-good.

Marian Keyes er dronningen af dem alle, men Sophie Kinsella er også en af dem som altid kan få mig til at grine højt. Hun har skrevet den populære Shopaholic-serie, som er god, men jeg elsker faktisk endnu mere hendes romaner udenfor serie, som eks. Pige i tyverne og Jeg Har Dit Nummer.

Fortæl om din seneste bog, hvad handler den om?

Min seneste bog er en chick-lit/romance på engelsk som hedder Bright City Lights. Den handler om danske Anna der flytter til London med sin kæreste James, og hurtigt finder ud af at tingene ikke er som hun havde troet. Hun møder filmstjernen Rob Masters og pludselig er hendes liv som plottet i en af de romaner hun lever af at skrive. Flirt, drama, hemmeligheder og forviklinger…

Anja Carolina Christensen

er forfatter til flere noveller og romaner, bl.a. Jul på Grannelly House, den erotiske novellesamling Postkort fra Europa og senest Bright City Lights.

Mere om Anja Carolina

Hjemmeside:

På engelsk: www.anjacarolina.com

På dansk: www.ordlaboratoriet.com og siden her 🙂

Instagram:

Feelgoodbooks.dk https://www.instagram.com/feelgoodboger/

Forfatterprofil dansk: https://www.instagram.com/ordlaboratoriet/

På engelsk: https://www.instagram.com/anjacarolina/

Facebook:

Feelgoodbooks.dk https://www.facebook.com/feelgoodboger

Ordlaboratoriet https://www.facebook.com/ordlaboratoriet

Advertisement

One thought on “Anja Carolina Christensen: Jeg har altid har været superinteresseret i menneskelige relationer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: