Hvorfor romancebøger er alt andet end trivielle

Du og jeg ved det jo godt; romancebøger er fulde af dybde. Men det er jo fordi vi elsker dem, forstår dem og har læst nok af dem til at vide, at selvom de kan kaldes formulariske og følger en gængs formel, så er der ikke to historier der er ens.

Du og jeg ved, at selvom historien centrerer sig om kærligheden mellem to mennesker, om hvordan de finder hinanden og finder ud af være sammen, så er en romancebog ofte meget mere end det. Det er en skildring af vores samfundsnormer, når det gælder relationer og familieopbygning. Det er et bevis for, at hvis vi finder hinanden og ’gør livet sammen’, så kan det meste ordne sig og blive godt og lykkeligt.

De mørke sider af livet findes også i feel-good bøger

Du og jeg, som er garvede romance-læsere, ved at vores yndlingsforfattere er mestre i at bearbejde livets tunge emner og mørke sider på en måde, så vi får håb for, at hvis bare vi har kærligheden, så kan alt blive løst og blive godt.

Hvad du og jeg også ved er, at når man læser en romancebog, får man mulighed for i et lille øjeblik, at dykke ind i andres hoveder og det skaber større empati for hvordan andre ser verden.

Vi får lov at være med indefra, når de løser deres konflikter og lærer måske noget selv. Vi kan spejle os i karaktererne og deres udfordringer, genkende noget, lære noget nyt, og for en stund måske (gen)opleve følelsen af at være stormende nyforelsket igen.

Alt sammen noget som gør os glade indeni. Hvilket vi tager med ud i verden til de relationer vi har i virkeligheden.

Valentinsdag med en romantisk bog i hånden

Så, som du og jeg ved, er det noget pjat når folk stempler romance som triviallitteratur. Kærlighedsemnet er alt andet end kedeligt og banalt.

Det gælder også Valentinsdag, som er en vidunderlig mulighed for os alle at huske kærligheden, ikke kun den romantiske, og at fejre den.

Jeg planlægger at fejre den med en god romancebog i sofaen, og giver dig her et par af mine yndlingsbøger til læseinspiration til din Valentinsdag.

Skønne romance-bøger til Valentinsdag


Feelgoodbooks.dk bruger affiliatelinks, hvilket betyder at hvis du klikker og køber en bog, modtager feelgoodbooks et lille honorar. Ved at bruge links støtter du driften af siden uden at det koster dig ekstra 🙂

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: