Månedens anbefalinger er klar, og som du kan se, er listen skrumpet i størrelse, da jeg gerne vil gøre plads til flere boganmeldelser, artikler, interviews, og andre sjove og hyggelige ting i dette feel good univers.
Der kommer altså stadig masser af anbefalinger, men på en flere måder end månedens liste.
Marts måneds anbefalinger er disse lækre historier, som du kan se herunder. Du kan også læse anmeldelser af nogle af bøgerne, under bogens beskrivelse finder du vores anmeldelser.
kh
Anja Carolina
Du kan klikke direkte videre til boghandleren og læse mere, hvis en af bøgerne ser spændende ud. Vi bruger affiliate links, hvilket betyder, at hvis du køber bogen, så får vi et lille tilskud, uden ekstra omkostninger for dig. På den måde kan du støtte feelgoodbooks.dk i at udbrede kendskabet til feel-good bøgerne.
Rigtig god læselyst!
kh
Anja Carolina
Få månedens anbefalinger som den første, direkte i din indbakke – klik her og tilmeld dig.

I 2018 er Morgan Christopher knust. Hun sidder i fængsel for en forbrydelse, hun aldrig har begået. Men så får hun et mystisk tilbud fra en besøgende, der kan sætte hende fri fra fængslet. Hun får til opgave at restaurere et ældre vægmaleri, men som arbejdet skrider frem afsløres en række chokerende motiver. Hvad er det for hemmeligheder landsbyen gemmer på, og hvad blev der af den kvindelige kunstner bag, som forsvandt ud af det blå?
I 1940 er kunstmaleren Anna Dale desperat efter et job. Så da hun vinder konkurrencen om at male et vægmaleri i Edentons posthus, siger hun derfor ja med det samme. Men under overfladen i den lille by lurer den indspiste ondskab…
Lag for lag skrælles den rystende sandhed frem i Diane Chamberlains “Maleriets hemmelighed”, der på opslugende vis forener historien om to stærke kvinders liv med modgang og uretfærdighed.
Køb bogen her:
Gæsteanmelder og forfatter Ella Andrup om Maleriets Hemmelighed:
En fantastisk velskrevet roman som gjorde mig nysgerrig på både karakterer og handling fra start .. og den skuffede mig på intet tidspunkt.
Efterhånden som maleriets snavs forsvinder under Morgans restaurering, afsløres dets hemmeligheder – og ligeledes bogens karakterenes dybe, mørke sider. De parallelle afsløringer er fængslende og dragende, og jeg var betaget over den fantastiske, smukke, men også sørgelige historie. ”Maleriet hemmelighed” er absolut en af de allerbedste, mest velskrevet, best plottet bøger jeg har læst længe.

EN SAG FOR HELEN WALSH er historien om den femte og sidste af Walsh-søstrene, Helen, der befinder sig langt inde i depressionens tåger. (Bogen kan læses uden at have læst om de andre Walsh-søstre).
Helen er 34 år og privatdetektiv, eller måske var privatdetektiv, for det er længe siden, at hun har haft en sag at opklare, og hun er netop blevet tvunget til at opgive sin lejlighed og flytte hjem til mor og far igen. Gudskelov dukker der imidlertid et job op: Rockstjernen Wayne Diffney er forsvundet umiddelbart inden en stor reunion-koncert med boybandet Laddz, og Helen har nu en uge til at finde ham, uden at pressen og offentligheden får nys om, at han er væk.
Dette er en ældre bog, så de fleste steder fås den som lydbog og e-bog, men du kan finde den som brugt papirbog hos Saxo.
Anja Carolina om En sag for Helen Walsh:
Man skulle ikke tro at en bog om en deprimeret kvinde kunne være sjov og humørfyldt, men det er netop Keyes’ karaktertræk som forfatter; Hun væver store tunge emner med gyldne tråde af sine fantastiske irske humor, så det hele bliver vedkommende uden nogensinde at blive for tungt. Hvis man selv har prøvet at være deprimeret, vil man genkende mange af Helens følelser, og det er samtidigt så fin en måde at skildre depressionens ansigt på, for folk som ikke selv har været der.
Men som udgangspunkt fylder det ikke, og det føles ikke som en bog om en deprimeret kvinde, det er snarere bare en naturlig tråd i historien, som er helt i den klassiske Marian Keyes ånd: dybfølt, sjov, godt plottet og vedkommende.
Og kan man andet end at fnise af navnet på bandet Laddz? Jeg kunne ihvertfald ikke hver gang boybandet blev nævnt i bogen.

Hjemme hos Laura Giffin i huset på Lark Hill er der forandringer i luften, nu hvor begge døtrene er fløjet fra reden. Men tanken om et hjem uden pigernes smittende latter og livsglæde føles helt uvirkelig, også selv om Laura nu endelig får lidt tid til sig selv – og også lidt mere tid sammen med sin mand, Dom.
Alting forandrer sig dog for Laura, da en chokerende hemmelighed bliver afsløret. Forvirret og nedslået søger hun trøst i sit kæreste eje: sin mormors opskriftssamling fra tiden under Anden Verdenskrig. Gennem opskrifterne og den tryghed, hun finder i de historier, hendes mormor nedfældede i sin tid, begynder Laura langsomt at komme til hægterne igen, og efterhånden former der sig en strålende plan for fremtiden trods livets udfordringer.
Anja Carolina om Familieopskriften
Dette er den anden bog jeg har læst af Victoria Henry, og jeg kan allerede nu tilføje hende til listen over yndlingsforfattere. Jeg er helt vild med hendes skrivestil, som gør at jeg forsvinder ind i bogen og glemmer omverdenen.
Historien kører i to tidsspor hvor vi i nutiden følger Laura, som skal vænne sig til et nyt liv, hvor børnene er fløjet fra reden. Knap nok før den yngste er smuttet, bliver gulvtæppet revet væk under hende og hendes verden rystes. Man hepper på Laura, for hun er en sympatisk karakter, som fortjener en lykkelig slutning, som der selvfølgelig er i denne feel good bog. Slutningen føltes lidt forhastet i måden de løse ender blev bundet til sidst; jeg ville ikke have haft noget i mod at bogen var længere, og virkeligt foldede rejsen ud til sidst.
I fortiden følger vi Lauras mormor under 2. verdenskrig, hvilket på en gang føltes spændende, men også manglede en tråd til det nutidige spor, i min mening. Der blev bundet en svag sløjfe til sidst, men det føltes mest som to forskellige fortællinger i en, men det kunne jeg nemt tilgive, da historien var så godt skrevet.
Jeg skiftede til lydbogen halvvejs og fortrød min beslutning, da oplæseren irriterede mig (men det gør de fleste oplæsere alligevel) med hendes udtale af Doms navn. Først forstod jeg ikke hvem ’Dawn’ var – hende havde jeg da ikke læst om, tænkte jeg. Og så gik det op for mig, at det var Lauras mand Dom. Der var også nogle irriterende udtaler af forskellige stednavne, forkortelser osv. samt manglende pauser de mellem eks. sceneskift og stemningsskift, som gjorde det lidt forvirrende at følge med i historien, men i min erfaring er det sjældent at finde en lydbog, hvor oplæseren ikke har et eller andet der er irriterende, så jeg fortsatte med at lytte den færdig. Måske er du ikke nær så pernittengrynsagtig som mig, og så kan du fint høre den som lydbog.
Er du en sucker for hyggelige bøger som foregår i et roligt tempo med familie og mad i centrum, som handler om en kvinde, som skal finde sig selv efter mange år i rollen som mor og hustru, så skal du læse Familieopskriften.
Få anmeldelser og anbefalinger – når du er på nyhedsbrevet!